Meerkeuze systeem bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskosten

Discussie gestart door TonvanStrijdhovenTonvanStrijdhoven .
Begonnen op . Geplaatst in categorie: Sectorale onderwerpen.
Een bestuurder zit met zijn inkomen net boven de grens maximaal inkomen WNT volgens puntentelling. In zijn arbeidsovereenkomst is overeengekomen dat de CAO VVT niet van toepassing is, maar hij ontvangt wel de eindejaarsuitkering conform de regeling CAO VVT. Mag deze bestuurder gebruik maken van de meerkeuze verruiling bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskosten ( € 0,19 per km.) Deze bestuurder ontvangt nu een reiskostenvergoeding conform de CAO VVT op basis van openbaar vervoer met aftrek eigen bijdrage. Hij heeft geen dienstauto.
Verlaagt deze verruiling de loonkosten voor de toetsing van de WNT? Ik heb begrepen dat netto reiskosten hierin niet meetellen.

Reacties

 • De reactie van HelpdeskWNT#1HelpdeskWNT#1 .
  Reactie geschreven op .

  Gezien de vraagstelling concluderen we dat deze vraag betrekking heeft op het domein van het Ministerie van VWS. De vraag is derhalve verplaatst naar de daarvoor bestemde categorie op dit forum.
  In het algemeen gelden de volgende componenten welke in de WNT aangifte meegenomen moeten worden : http://wetten.overheid.nl/BWBR0035962/2017-07-01

 • De reactie van HenkJanvandenBoschHenkJanvandenBosch .
  Reactie geschreven op . ( november 2017 aangepast . )
  Dit vraagstuk komt voor in meerdere sectoren.
  Als de verruiling van belast loon in een onbelaste reiskostenvergoeding fiscaal is toegestaan, dan is er geen belemmering voor zo'n afspraak vanuit de WNT. 
  Onbelaste kostenvergoedingen tellen niet mee voor de bezoldiging. 
 • De reactie van HelpdeskWNT#1HelpdeskWNT#1 .
  Reactie geschreven op .
  De helpdesk ondersteunt dit antwoord.
Deze discussie is gesloten.