Fuserende stichtingen

Discussie gestart door CHoornstraCHoornstra .
Begonnen op . Geplaatst in categorie: Overig.
Gedurende 2018 zijn 2 stichtingen met elkaar gefuseerd, waarbij de ene stichting is opgegaan in de andere stichting. In 2017 waren beide stichtingen zelfstandig WNT-plichtig. Hoe moet nu met de WNT-verantwoording worden omgegaan met de stichting die per 31-12-2018 niet meer bestaat? Moeten de topfunctionarissen van deze stichting in de WNT-verantwoording van de blijvende stichting worden opgenomen tot datum van fuseren of dient er een aparte WNT-verantwoording te worden opgenomen voor de verdwijnende stichting tot moment van de fusie?

Reacties

 • De reactie van HelpdeskWNTHelpdeskWNT .
  Lid van de Redactie Min. BZKArray Reactie geschreven op .
  Uit uw vraagstelling blijkt niet of de verdwijnende rechtspersoon een jaarrekening dient op te stellen over het jaar 2018. Indien er een jaarrekening wordt opgesteld door de verdwijnende rechtspersoon, dan dienen de WNT-gegevens over 2018 hierin opgenomen te worden.
 • De reactie van CHoornstraCHoornstra . Accountant
  Reactie geschreven op .
  Er is een jaarrekening opgesteld tot het moment van de fusie (in dit geval 31-8-2018). Hierbij is echter geen controleverklaring afgegeven en er is geen WNT-verantwoording in opgenomen. Dient er dan alsnog een WNT-verantwoording tot en met 31-08-2018 te worden opgesteld?
 • De reactie van HelpdeskWNTHelpdeskWNT .
  Lid van de Redactie Min. BZKArray Reactie geschreven op .
  Er dient in deze situatie alsnog een WNT-verantwoording tot en met 31-08-2018 te worden opgesteld en te worden gecontroleerd door een accountant.
Deze discussie is gesloten.