doorlooptijd melding

Discussie gestart door obdeijnobdeijn .
Begonnen op . Geplaatst in categorie: Overig.
Hoe lang duurt het voordat er een melding wordt opgevolgd. Als accountant een melding overschrijding norminkomen gedaan in juni  maar nog steeds niks gehoord en opdrachtgever heeft ook niks gehoord. Wat is het vervolg traject hierop.

Reacties

  • De reactie van HelpdeskWNTHelpdeskWNT .
    Lid van de Redactie Min. BZKArray Reactie geschreven op .

    Het streven is om een melding zo snel mogelijk in behandeling te nemen en een eventueel nader onderzoek uit te voeren. Aangezien de onderzoeksduur van een melding afhankelijk is van de complexiteit van het betreffende dossier, maar ook van het aantal en de complexiteit van andere dossiers kan er geen uitspraak over de duur van de behandeling worden gedaan.

    Na de melding van een overschrijding vindt er een onderzoek plaats door de toezichthouder. Indien tijdens het onderzoek nadere informatie noodzakelijk is, wordt de instelling en/of accountant hiervoor benaderd. De instelling en de accountant worden in ieder geval na het afronden van het op grond van de melding uitgevoerde onderzoek geïnformeerd over de uitkomst.

    Bovenstaande antwoord is gebaseerd op de praktijk van de Eenheid toezicht WNT van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, er zijn echter meerdere toezichthouders op de WNT. Er bestaan verschillen in aanpak tussen de diverse  toezichthouders.
Deze discussie is gesloten.