Bezoldiging zonder dienstbetrekking na 1 jaar

Discussie gestart door RomanoRomano .
Begonnen op . Geplaatst in categorie: Sectorale onderwerpen.

Situatie :

Bij een onderwijsinstelling waarin het bezoldigingsmaximum valt in klasse A wordt de opdracht van een topfunctionaris zonder dienstbetrekking verlengd, waardoor deze langer dan 12 maanden voor de instelling werkt. Tot 12 maanden valt de bezoldiging ruim binnen het bezoldigingsmaximum.

Na 12 maanden is het bezoldigingsmaximum vanwege de bepaling van klasse A  veel lager, waardoor de bezoldiging vanaf dat moment boven het gestelde maximum uitkomt.

 

Vragen zijn :

  1. Is er een uitzondering mogelijk waardoor na 12 maanden niet het bezoldigingsmaximum van klasse A, maar een hogere klasse of het algemene bezoldigingsmaximum  van kracht is.
  2. Het afgesproken tarief per uur is opgebouwd uit bemiddelingsfee en directe kosten. In de opdracht/overeenkomst staat echter 1 tarief per uur vermeld (geen uitsplitsing). Zijn deze kosten dan toch te splitsen, waardoor de bemiddelingsfee buiten de bezoldiging valt?
  3. Kan de onderschrijding van de bezoldiging in de eerste 12 maanden gebruikt worden om de overschrijding na 12 maanden te compenseren?

Reacties

  • De reactie van HelpdeskWNTHelpdeskWNT .
    Lid van de Redactie Min. BZKArray Reactie geschreven op .
    Sectorale onderwerpen zoals onderwijs, de woningcorporaties of de zorg worden niet gevolgd door de HelpdeskWNT. Of stel uw vraag via respectievelijk ico@duo.nl, normeringtopinkomens@minvws.nl of https://www.ilent.nl/melden.
Deze discussie is gesloten.