Bezoldigingsmaximum per functie of per functionaris

Discussie gestart door RamboRambo .
Begonnen op . september 2022 aangepast Geplaatst in categorie: Bezoldiging.
De vraag is, wat bijvoorbeeld indien tijdelijk twee topfunctionarissen in dienst zijn voor dezelfde functie, maar een van die functionarissen slechts tijdelijk formeel nog in dienst is maar geen werk meer verricht vanwege opname nog openstaande dagen en een vervanger reeds is aangenomen voor die functie? Geldt het bezoldigingsmaximum per functie of per functionaris? Aan mij is bevestigd dat het per functionaris is maar waar staat dit precies vermeld?


Reacties

  • De reactie van HelpdeskWNTHelpdeskWNT .
    Lid van de Redactie Min. BZKArray Reactie geschreven op .

    De WNT maximeert de bezoldigingsafspraken en afspraken over uitkering wegens beëindiging van het dienstverband per topfunctionaris, niet per functie. Dit volgt uit het systeem van de wet. De toets aan de WNT moet derhalve per topfunctionaris plaatsvinden, ook als zij eventueel – voor zover dat formeel mogelijk is, dat kunnen wij niet beoordelen – dezelfde functie vervullen. Om te bepalen welk het bezoldigingsmaximum op de topfunctionaris van toepassing is, is overigens verder relevant of de topfunctionaris de functie vervult op grond van dienstbetrekking dan wel anders dan op grond van dienstbetrekking.

    Zie ook het antwoord op deze forumvraag: https://forum.topinkomens.nl/discussion/246/gemeente-wnt-vervanging-topfunctionaris#latest.

    Voor meer uitleg over de toepassing van de WNT in een dergelijke situatie, kunt u het antwoord op deze forumvraag raadplegen: https://forum.topinkomens.nl/discussion/465/wisselingen-topfunctionarissen#latest.

Deze discussie is gesloten.