Onderbreking periode 12 maanden topfunctionaris zonder dienstbetrekking
Discussie gestart door
thomasjansen .
Een topfunctionaris zonder dienstbetrekking is werkzaam voor een onderwijsinstelling vanaf september 2021 tot eind 2022. Gedurende 2022 gaat derhalve het bezoldigingsmaximum voor de de periode vanaf de 13 maand in. Volgens het rekenmodel dient voor de bezoldiging van de eerste 12 maanden tevens rekening te worden gehouden met de periode dan de functie niet wordt vervuld. In de zomerperiode 2022 is door de betreffende topfunctionaris over de periode half juli tot eind augustus niet gewerkt in verband met de vakantie. Over deze periode zijn door de topfunctionaris ook geen uren gedeclareerd. Het rekenmodel spreekt over hele kalendermaanden. Klopt het dat deze periode kwalificeert als periode dat de functie niet is vervuld? In dat geval zou de 13e maand ingaan op 1 oktober 2022 in plaats van 1 september 2022.
Deze discussie is gesloten.
Reacties
Het antwoord op uw vraag luidt: alle kalendermaanden waarin de functie als topfunctionaris zonder dienstbetrekking geheel of gedeeltelijk is vervuld (ofwel waarin werkzaamheden als topfunctionaris zijn verricht), tellen als volledige kalendermaand mee voor de bepaling van de eerste twaalf kalendermaanden van de functievervulling als topfunctionaris zonder dienstbetrekking. Alleen kalendermaanden waarin in het geheel niet is gewerkt, tellen daarvoor niet mee.
Voor zover in de maand juli bijvoorbeeld twee weken is gewerkt, telt deze maand geheel mee als kalendermaand voor de toets aan de twaalfmaandstermijn.
Deze uitleg is gebaseerd op de toelichting op de invoering van artikel 4, eerste en tweede lid, Uitvoeringsbesluit WNT (Stb. 2015, 475, artikelsgewijze toelichting, artikel I, onder D, blz. 22-23). Zie voor meer informatie over de berekening en telling van de periode van twaalf kalendermaanden, bedoeld in artikel 4, eerste en tweede lid, Uitvoeringsbesluit WNT in combinatie met artikel 2.1, vierde lid, derde volzin, WNT, deze Q&A’s op de website topinkomens.nl: