gelijktijdig twee WNT-functies bij verschillende WNT-instellingen

Discussie gestart door TonTon .
Begonnen op . Geplaatst in categorie: Bezoldiging.

Beste mensen,

Graag zou ik het volgende willen voorleggen. Stel een WNT-functionaris bekleedt een WNT-functie bij WNT-instelling A. Hij heeft deze functie al jaren in dienstbetrekking uitgevoerd. Hij gaat over naar een nieuwe WNT-functie bij WNT-instelling B. Overgang naar WNT-instelling B vindt plaats per 1 februari, maar de dienstbetrekking bij WNT-instelling A loopt door tot 1 maart. Hij kan eerder beginnen, omdat hij bij WNT-instelling A zijn verlofuren opneemt. Gedurende 1 maand gelijktijdig twee WNT-functies.

Is het juist dat bij de beoordeling of er een overschrijding van het WNT-maximum plaatsvindt, dat de twee functies apart bekeken worden? Dus geen dubbeltelling over de periode van 1 maand waarin gelijktijdig twee functies worden bekleed? Voor de volledigheid: WNT A en WNT B zijn niet gelieerd.

Graag zie ik uw reactie tegemoet.Reacties

 • De reactie van HelpdeskWNT#1HelpdeskWNT#1 .
  Reactie geschreven op .

  Er is sprake van twee WNT-instellingen. Beide dienen de bezoldiging van deze topfunctionaris  te verantwoorden. De bezoldiging wordt voor iedere instelling naar rato van de omvang van het dienstverband c.q. de feitelijke tijdsbesteding per instelling verantwoord. 

  De dienstverbanden worden dus individueel getoetst.

 • De reactie van HenkJanvandenBoschHenkJanvandenBosch . WNTadvies.nl
  Reactie geschreven op .
  Dit geldt in ieder geval voor 2017. Maar vanaf 1 januari 2018 moet instelling B wel een aanvullende toetsing uitvoeren in verband met samenloop van uitvoerende WNT-topfuncties (artikel 1.6a WNT) ?
 • De reactie van HelpdeskWNT#1HelpdeskWNT#1 .
  Reactie geschreven op .

  De helpdesk ondersteunt deze reactie.

Deze discussie is gesloten.